Sivun näyttöjä yhteensä

16.4.2011

Ristiäiskakku pojalle

Ristiäisiin toivottiin yksinkertaista kakkua. Pääkoristeeksi tein vaahtokarkkitaikinasta tuollaiset rattaat. Ajan puutteen takia(vatsatauti=/)en päässyt niitä koristelemaan, mutta ihan kivat ne on noinkin.

Mielessä oli ollut jo pitkän aikaa, että haluan kokeilla rattaiden tekoa, nyt siihen tuli sitten tilaisuus. Vähän kyllä jännitän miten pysyvät kasassa kakun päällä. Kaapissa on kyllä seisseet jo muutaman päivän.

Kakussa toiveesta täytteenä valkosuklaa- ja mansikkamousset ja suklaarouhe..jälleen kerran=) Kakku on kuorrutettu vaahtokarkkimassalla, johon olin laittanut näköjään vähän turhankin paljon tomusokeria, kun oli niin kumman tuntusta käsitellä. Kakku oli tosi iso, niin sainpahan ainakin kunnon käsitreenin levyä kaulitessa=)

Rattaiden tekoon mulla ei ollut mitään kaavoja, silmätuntumalla vaan leikkelin paloja ja kuivattelin niitä muotoon. Renkaat liimasin koppaan sulatetulla sokerilla, samoin työntöaisan.


Rattaiden mitat n. kork.10-15cm, lev.5cm, pit.10cm

Ihanaa kastepäivää koko perheelle=)

6 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Upea!!
hitto kun meille ei enää taida ristiäiskakkua tarvitav;)

KakkuKaunis kirjoitti...

Älä koskaan sano ei koskaan=)

Unknown kirjoitti...

Tavattoman upeat vaunut. Jotain tuollaista olen itsekin haaveillut tekeväni joskus. Kondiittori-siskolta pyytelin jo kaavojakin. =)

KakkuKaunis kirjoitti...

Kiitos=) Aika yksinkertaiset noi on tehdä, kokeilemaan vaan, tuun sitten sun luomuksia ihailemaan=)

SweetCake Eija kirjoitti...

Aivan ihanat vaunut ja tyylikäs kokonaisuus :)

Herkkujen Helmiä kirjoitti...

Aivan mahtavat nuo vaunut. Taidolla tehty! :D Ois ihana joskus iteki kokeilla. Onko muillaki leipojaharrastajilla sama ongelma, että ideoita ois paljo enemmän ku ehtii toteuttaa? ;D